Les reservasions

Neuvola, rästitunnit, ratsastus, Ninja futis, uimakoulu, laivamatka, irtisano Bookbeat. Siinä (yksityiset) kalenterimuistukset yksin tältä aamulta.

Olemme ystävät selkeästi murroskohdassa – eletään sesonginvaihtoaikaa ja sen myötä ilmassa on kolmisensataa erilaista muistettavaa ja säädettävää asiaa. Mutta onneksi voi vapauttaa oman muistamisen taakan sähköiselle kalenterille. Ohjelmoi vain muistutuksen, jonka voi sitten yhdellä sormenliikkeellä siirtää taas seuraavan päivän kohdalle.

Paitsi sen uimakoulun – muistin vasta suihkussa varauspäivän koittaneen ja kellon käydessä varttia yli seitsemää oli kaikki paikat luonnollisesti varattu, olihan varausmahdollisuus auennut jo kuudelta. No, ensi vuonna sitten!

Ja Bookbeatin irtisanomisen kanssa eletään näin kellon lähestyessä puoltayötä kohtalonhetkiä – maksanko kuukausimaksua vielä ensi kuultakin, vai kannattaisiko tässä välissä lukea nuo kirjastosta kannetut… Ja jos ihan objektiivisesti eri vaihtoehtoja punnitsee, niin sen verran painaa silmä, että jos vielä yhden kuukauden!

Mutta muut! Huomenna sitten! Huomenna todellakin muistan neuvolan soittoajan* juuri neuvolan soittoaikaan ja tallin puhelinajan juuri tallin puhelinaikaan. Ei voi käydä toisin.

* Tässä pahasti uhkaa käydä niin, että influenssarokotuksen saavat vain ne isommat lapset, joille ajan sai varattua Internetin välityksellä terveysasemalta (suurella katkeruudella opin ystävältä, että Vähän Paremmissa Helsingin Lähiöissä** rokotuksen saa koulun terkkarilta, mutta meillä joutuu ihan vanhempi itse järjestämään lasten hengenvarjelun – missä on peruskoulun tasapäistävä vaikutus, kysyn vaan!) kun taas sen alle kuusivuotiaan rokotuksen saa hakea (vain) neuvolasta.

Puhelinajat, vanhemmuuden kuninkuuslaji.

Ja, myönnän, tämä rant ei ole johtamassa mihinkään. ”Ihmisellä on asioita hoidettavanaan,” summaisi yllä kerrotun. On se jännä. Mutta kuitenkin kaksi merkittävää asiaa oli alkuun kirjatulla listalla – ja hoitamatta:

1. Ninja ”en halua harrastaa mitään” Porte-Chapeaux haluaa alkaa harrastaa jalkapalloa! Mikä suuri ilon päivä! Nimittäin jos hän haluaa jatkaa harrastusta vielä ensimmäisen kokeilukerran jälkeenkin, toisin kuin aiempia harrastusyrityksiään, olisi perheestä saatu jo neljä viidestä tuon harrastuksista jaloimman pariin!

2. Ja se laivamatka, se olisi perheestäni yksin minulle, perjantaina, neroutta hipovassa seurueessa Kalamajaan. En tahtoisi leuhkia, mutta näemmä tahdon: matkan ohjelma koostuu illallisesta, brunssista, illallisesta ja brunssista.

Tämä nyt ehkä tässä vain todistamassa, että motivaation puutteesta ei ole kiinni listan lyhenemättömyys.

Mutta demain! Demain est un aurte jour! (Ehkä se on pidempi kuin tämä…)

** Herttoniemessä. Tietty.

 

4 vastausta artikkeliin “Les reservasions”

 1. Tietty Herttoniemessä.

  Mutta tiedoitan, että ensi vuonna kannattaa viedä koko kööri Liikuntamyllyyn saamaan rokotteet liukuhihnalta. Hengenvarjelua lapsille ja aikuisille. Varmasti teidänkin lähipiiriinne kuuluu JOKU riskiryhmään kuuluva, että saatte rokotukset kauheasti totuutta venyttämättä.

  (Tai sitten joku avoin neuvola, eiks niistä saa kanssa piikkejä liukuhihnalta. Ei tartte soitella. Mun to-do -listalta on tekemättä kaikki ne asiat, jotka vaatii soittelua.)

  Tykkää

  1. No oikeastikin kuuluu lähipiiriin, mutta ei välttämättä nähdä viikottain, kuten määritelmän mukaan pitäisi. Ja mielestäni homma tulisi laittaa yhteiskunnan puolelta toimimaan niin, ettei tarvitse lähteä totuudenvenytyshommiin, kun sellainen ei huvita.

   Sen sijaan yleinen valittaminen (näemmä) huvittaa. Mutta olen jo saanut soitettua neuvolaan – enää pitää onnistua vastaamaan kun soittavat takaisin! (Ja kyllä, mielestäni hommat tulisi laittaa yhteiskunnan puolelta toiminaan niin, ettei puhelimella tarvitsisi ihmisen soittaa mihinkään. Ehkä tästä saisi jonkun kansanliikkeen aikaiseksi – nythän meitä on jo kaksi!)

   Tykkää

 2. Oih, uimakoulu meni sitten meiltäkin nyt kevään osalta ohi. Tosin kävi niin onnellisesti kun lapsi (se keskimmäinen, jolle uimataito oli ikään kuin seuraavaksi hankittava) pääsi elokuussa kahdesti suomalaiseen uimahalliin, hän ihan itsestään oppi uimaan. Enkä olisi herännyt vittu viideltä varaamaan niitä uimakouluja, ihan sadistista sekin.
  Onneksi sentään pääsemme sinne parempaan lähiöön.

  Tykkää

  1. Se on vähän bittersweet tuollainen harrastuksiin ilmoittautuminen. Kun toki epäonnistuminen aina harmittaa, mutta toisaalta jos sillä epäonnistumisella saa yhden vapaan illan arkeensa..

   Lucky you parempilähiöiläiset, kelpaa olla influenssatta teidän! Ja tervetuloa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s